فوری
بسته شدن درهای هلدینگ خلیج فارس؛ شریعتمداری و یک شب جنجالی آشفتگی اقتصادی: قانون جنگل در وزارت نفت و اقتصاد مدیر عامل حفاری: کدام ۶ دستگاه بازسازی شده‌اند؟ مدیرعامل پتروشیمی رازی؛ تبانی یا شایسته‌سالاری؟ بازی پنهان در هلدینگ خلیج فارس: پایان مأموریت شریعتمداری! قمری وفا و وام ۷۲ میلیاردی؛ شگفتی یا بی‌شرمی؟ محمدشریعتمداری: صندلی هلدینگ خلیج فارس را رها نمی‌کنم! رکود جدی در پتروشیمی تندگویان: ظرفیت خالی ۳۱ درصدی!

اختاپوس طماع خراسان؛ کالبدشکافی امپراتوری فساد روشنک

سردار محمدحسین روشنک؛ مردی که با چنگال‌هایش بر جان و مال مردم خراسان نشسته و امپراتوری رانت و فساد را ساخته است.

اختاپوس طماع خراسان؛ کالبدشکافی امپراتوری فساد روشنک

اگر فکر می‌کردید مفاسد مرتضی کرباسی سقف فساد در مشهد است، سخت در اشتباه بودید. کرباسی تنها یکی از مهره‌های پیاده‌نظام شبکه‌ای است که رأس آن به یک نام ختم می‌شود: سردار سپاه محمدحسین روشنک. متولد نیشابور، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی مشهد و رئیس اتاق مشترک ایران و تاجیکستان. مردی که چنگال‌هایش را روی آستان قدس، اتاق بازرگانی، بانک‌ها و جان و مال مردم خراسان انداخته است.

در دنیای رانت و فساد، روشنک به عنوان یک پیشرو شناخته می‌شود. او رانت‌خواری را از دهه ۷۰ و دوران هاشمی رفسنجانی آغاز کرد؛ زمانی که با شرکت «راه روشن» انحصار صادرات روغن به تاجیکستان و ازبکستان را در دست گرفت. فرمول کار او ساده بود: بطری را از کارخانه‌ها می‌گرفت، پر می‌کرد، برند خودش را می‌زد و با سود نجومی صادر می‌کرد. او امروز ثروت حاصل از آن رانت را به چندین هتل ۵ ستاره در حریم حرم امام رضا تبدیل کرده است؛ از جمله «هتل جهان» در خیابان واعظ طبسی و دو هتل دیگر که دیوار به دیوار حرم در حال ساخت هستند. با عضویت در هیئت مدیره «انبوه سازان حریم حرم» و سوءاستفاده از عنوان «خادم حرم»، پیمانکاری‌های کلان بازسازی اطراف حرم را به‌دست آورده و بودجه‌های میلیاردی آستان قدس را به جیب می‌زند.

روشنک با نفوذ فوق‌العاده‌اش در بانک ملت و بانک صادرات، وام‌های کلان با بهره ناچیز و زمان تنفس طولانی برای خود و مهره‌هایش می‌گیرد. نمونه بارز آن، تصاحب زمین غول‌آسای انتهای بلوار وکیل‌آباد مشهد از بانک صادرات است. او مالک بیش از ۵۰ ویلای لوکس در منطقه طرقبه مشهد است که در مزایده‌ها و مناقصه‌های فرمایشی، با زور دادگستری و پرونده‌سازی، با قیمتی ناچیز از چنگ صاحبان مال‌باخته درآورده است؛ موضوعی که ردپای آن در دو پرونده کیفری زمین‌خواری‌اش در دادگستری مشهد مشهود است.

بدترین بخش پرونده روشنک، شبکه جاسوسی و امنیتی‌اش در مشهد است. دخترش، منصوره روشنک، با پول رانتی پدر در بهترین برج مشهد زندگی می‌کند و یک استودیو یوگا و باشگاه ورزشی به نام «راه روشن» در یکی از گران‌ترین لوکیشن‌های مشهد راه انداخته است. این باشگاه در واقع دام امنیتی سپاه برای جذب زنان و دختران بود؛ تا جایی که در اعتراضات سال‌های گذشته، منصوره روشنک شخصاً بسیاری از دختران معترض را لو داد و به مسلخ فرستاد. شوهرش نیز با گذاشتن ایست‌بازرسی در منطقه ملاصدرای مشهد، عامل ایجاد رعب و وحشت و تأمین مالی نیروهای سرکوبگر بود.

در حالی که روشنک در دوران جنگ پشتیبان ستاد جنگ بود، موکب می‌زند و کارمندانش را به زور به این مراسم‌ها می‌فرستد، فرزندان خودش فرسنگ‌ها دورترند. پسرش و عروسش با پول مردم ایران در کانادا غرق در کوکائین، الکل و زندگی لوکس هستند. خود روشنک نیز در نسترنِ ملک‌آباد مشهد در کاخ خود زندگی می‌کند. گزارش‌های تکان‌دهنده‌ای وجود دارد که منشی او، زنی به نام «شکوفه برازنده»، دختران جوان متقاضی کار در حوزه خبرنگاری و روابط عمومی را به بهانه مصاحبه به دفتر روشنک می‌کشاند تا طعمه تعرض و رفتارهای کثیف این سردار پیر شوند.

روشنک برای حفظ صندلی‌های تشکلی خود به مهره‌هایش جایگاه و رانت می‌دهد. یکی از آن‌ها فیروز ابراهیمی ارگی است؛ یک کارمند جزء صمت که با لابی روشنک بالا آمد و امروز فرزندانش در سوئیس زندگی می‌کنند. کار او این است که با سوءاستفاده از جایگاهش در صمت، برای تولیدی‌های خاص وام‌های کلان با کم‌بهره و خواب طولانی می‌گیرد و ۲۰ درصد آن را به عنوان کارمزد برای خود و روشنک برمی‌دارد! مرتضی کرباسی نیز نوچه اصلی او در حوزه تجهیزات پزشکی است که در مجمع خیرین کتابخانه‌ساز، کارهای پولشویی روشنک را پیش می‌برد.

اخبار مرتبط