ظرفیت تولید برق خورشیدی کشور به ۶۲۰۰ مگاوات رسید
گزارش اختصاصی

ظرفیت تولید برق خورشیدی کشور به ۶۲۰۰ مگاوات رسید

۳ دقیقه ۲

منبع تصویر: mehrnews.com

افزایش ظرفیت تولید برق خورشیدی در راستای تأمین پایدار انرژی

ظرفیت تولید برق خورشیدی کشور به ۶۲۰۰ مگاوات افزایش یافته است. تحولات جدید در صنعت برق مازندران نشان‌دهنده تلاش‌ها برای مدیریت بحران انرژی است.

خلاصهٔ خبر

  • افزایش ظرفیت تولید برق خورشیدی در راستای تأمین پایدار انرژی
  • این خبر به اهمیت تأمین پایدار انرژی در فصل سرد سال اشاره دارد و نشان می‌دهد که کشور در تلاش است تا با افزایش ظرفیت تولید برق خورشیدی، وابستگی به منابع دیگر را کاهش دهد.
  • ۶۲۰۰ مگاوات
  • ۱۰۰ میلیون مترمکعب

ظرفیت تولید برق خورشیدی کشور به حدود ۶ هزار و ۲۰۰ مگاوات رسیده است؛ این خبر را مصطفی رجبی مشهدی، معاون برق و انرژی وزارت نیرو، در حاشیه بازدید از پروژه‌های صنعت برق مازندران اعلام کرد. با پایان فصل گرم و نزدیک شدن به روزهای سرد سال، ضرورت تأمین پایدار انرژی و مدیریت مصرف به یکی از اولویت‌های اصلی تبدیل شده است.

چالش‌های انرژی و راهکارها

رجبی مشهدی با اشاره به کاهش ظرفیت تولید گاز کشور به دلیل حمله دشمن، تأکید کرد که تلاش‌ها برای بازگرداندن حدود ۱۰۰ میلیون مترمکعب از این ظرفیت به چرخه تولید ادامه دارد. در این شرایط، مدیریت مصرف گاز و تأمین سوخت لازم برای نیروگاه‌ها اهمیت بیشتری پیدا کرده است. او همچنین به ۶۰ برنامه عملیاتی در سطح کشور اشاره کرد که بهینه‌سازی مصرف انرژی و کنترل مصارف غیرمتعارف را در دستور کار قرار داده است.

توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

معاون وزارت نیرو توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر را یکی از راهکارهای کلیدی برای تقویت ظرفیت تولید برق عنوان کرد. وی گفت که افزایش ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی در مازندران نیز پیش از شروع فصل سرما با جدیت دنبال می‌شود. همچنین، دو واحد گازی نیروگاه نکا با ثبت رکوردهای زمانی جدید به مدار بهره‌برداری وارد شده‌اند که نشان‌دهنده پیشرفت‌های مهم در این حوزه است.

رجبی مشهدی از برنامه‌ریزی برای افزایش ظرفیت نیروگاه‌های مقیاس کوچک در مازندران خبر داد و افزود که ۶۴ مگاوات ظرفیت جدید در این بخش پیش‌بینی شده است. این اقدام می‌تواند سهم قابل توجهی از برنامه توسعه سالانه نیروگاه‌های مقیاس کوچک کشور را شامل شود.

وی در ادامه از اقدامات صورت‌گرفته برای توسعه زیرساخت‌های انتقال و فوق‌توزیع برق در استان گفت و به اتصال چهار پست جدید به شبکه برق اشاره کرد. با فراهم شدن مقدمات احداث نیروگاه جدید محمودآباد، امیدها برای تأمین انرژی پایدار در آینده افزایش یافته است.

رجبی مشهدی در پایان بر ضرورت مشارکت عمومی در تأمین پایدار انرژی تأکید کرد و گفت: صرفه‌جویی در مصرف برق و گاز می‌تواند به کاهش فشار بر شبکه در ماه‌های سرد سال کمک کند. او از ساکنان و گردشگران مازندران خواست تا با مدیریت مصرف انرژی در عبور پایدار از فصل سرما همکاری کنند.

منبع: mehrnews.com

چرا این خبر مهم است؟

این خبر به اهمیت تأمین پایدار انرژی در فصل سرد سال اشاره دارد و نشان می‌دهد که کشور در تلاش است تا با افزایش ظرفیت تولید برق خورشیدی، وابستگی به منابع دیگر را کاهش دهد. همچنین، مدیریت مصرف انرژی به عنوان یک اولویت اصلی در این شرایط بحرانی مطرح شده است.

پیشینه

با توجه به چالش‌های موجود در تأمین گاز و کاهش ظرفیت تولید آن، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به عنوان یک راهکار کلیدی در نظر گرفته شده است. پروژه‌های جدید و برنامه‌های عملیاتی برای بهینه‌سازی مصرف انرژی، نشان‌دهنده عزم جدی مسئولان در این زمینه است.

اعداد مهم

– ۶۲۰۰ مگاوات
– ۱۰۰ میلیون مترمکعب
– ۶۰ برنامه عملیاتی
– ۶۴ مگاوات

اشتراک‌گذاری WhatsApp Telegram X Facebook