فوری
بسته شدن درهای هلدینگ خلیج فارس؛ شریعتمداری و یک شب جنجالی آشفتگی اقتصادی: قانون جنگل در وزارت نفت و اقتصاد مدیر عامل حفاری: کدام ۶ دستگاه بازسازی شده‌اند؟ مدیرعامل پتروشیمی رازی؛ تبانی یا شایسته‌سالاری؟ بازی پنهان در هلدینگ خلیج فارس: پایان مأموریت شریعتمداری! قمری وفا و وام ۷۲ میلیاردی؛ شگفتی یا بی‌شرمی؟ محمدشریعتمداری: صندلی هلدینگ خلیج فارس را رها نمی‌کنم! رکود جدی در پتروشیمی تندگویان: ظرفیت خالی ۳۱ درصدی!

فساد چند صد میلیون یورویی در صنعت پتروشیمی و نفت ایران

شبکه‌ای از فساد در تأمین تجهیزات صنعتی، چند صد میلیون یورو را به جیب می‌زند. اسناد جدید، ابعاد این پرونده را روشن می‌کند.

فساد چند صد میلیون یورویی در صنعت پتروشیمی و نفت ایران

در دنیای پیچیدهٔ صنعت پتروشیمی و نفت ایران، یک شبکه فساد چند صد میلیون یورویی در حال شکل‌گیری است که به تبانی با شرکت‌های اروپایی، هندی و چینی در زمینه تأمین شیرهای صنعتی و کنترل ولو پرداخته است. اسناد مرتبط با قراردادهای تأمین تجهیزات صنعتی در پروژه‌های نفت و گاز نشان‌دهندهٔ روابط مالی و تجاری مشکوکی میان برخی واسطه‌ها و مدیران صنعتی است که پرونده‌ای جنجالی را در این حوزه ایجاد کرده است.

نام کسری زمانی به عنوان یکی از چهره‌های محوری این شبکه بر سر زبان‌هاست؛ فردی که در سال‌های گذشته در زمینه فروش کنترل‌ولو، چک‌ولو و سیفتی‌ولو به مجتمع‌های بزرگ نفتی و پتروشیمی فعال بوده است. گفته می‌شود که فعالیت‌های تجاری زمانی در دوره مدیریت بازرگانی جواد سهیلی در شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی گسترش یافته و به نوعی با بازداشت سهیلی در سال ۱۴۰۳، این داستان دچار پیچیدگی‌های بیشتری شده است.

کالاهای مورد نظر به مجتمع گاز پارس جنوبی و سایر پتروشیمی‌ها به چند برابر قیمت به صورت ارزی فروخته می‌شوند. در این بین، نام یک شرکت اروپایی تولیدکننده تجهیزات ایمنی صنعتی به گوش می‌رسد که داوود قندهاری به عنوان واسطهٔ اصلی میان شبکه داخلی و شرکت‌های خارجی فعالیت دارد. همچنین، فردی آلمانی نیز در این همکاری نقش دارد و مانع از انتقال شکایت شرکت‌های ایرانی به دفتر مرکزی کمپانی خارجی شده است.

یکی از شیوه‌های مورد استفاده در این شبکه، کدگذاری انحصاری شماره قطعات برای تجهیزات است که خرید مستقیم از شرکت اصلی را برای تأمین‌کنندگان دیگر غیرممکن می‌سازد. در صورت بررسی قیمت‌های فروش تجهیزات خارجی به مجتمع‌های صنعتی ایران و مقایسه آن با قیمت‌های واقعی، ابعاد این پرونده چند ده میلیون یورویی فساد به وضوح نمایان می‌شود.

تحقیقات در این زمینه هم‌اکنون در دادگستری بوشهر در حال بررسی است و برخی از افراد مرتبط با این پرونده با قرار آزاد هستند. آیا این فساد عظیم به زودی به سرانجام خواهد رسید یا باز هم صدای حق و حقیقت در گم‌گشتگی خواهد ماند؟

اخبار مرتبط