محسنی‌بندپی: گردشگری در شرایط جنگی متوقف نشد
گزارش اختصاصی

محسنی‌بندپی: گردشگری در شرایط جنگی متوقف نشد

۳ دقیقه ۲

منبع تصویر: tejaratnews.com

تداوم گردشگری در شرایط دشوار، نشانه‌ای از تاب‌آوری اقتصادی

محسنی‌بندپی در مراسم گرامیداشت روز جهانی گردشگری تأکید کرد که با وجود چالش‌های اقتصادی، گردشگری کشور همچنان فعال است.

خلاصهٔ خبر

  • تداوم گردشگری در شرایط دشوار، نشانه‌ای از تاب‌آوری اقتصادی
  • این خبر نشان‌دهنده تلاش‌های مستمر فعالان صنعت گردشگری در ایران برای حفظ و ارتقای این بخش در شرایط جنگی و اقتصادی دشوار است.
  • ۱۵ میلیون گردشگر هدف‌گذاری شده
  • ۱۲.۳ همت اختصاص یافته برای بوم‌گردی و صنایع‌دستی

محسنی‌بندپی در مراسم گرامیداشت روز جهانی و هفته گردشگری با تبریک این مناسبت به فعالان صنعت گردشگری اظهار کرد: برنامه‌ریزی برای رسیدن به ۱۵ میلیون گردشگر تحت تأثیر شرایط پیش‌آمده قرار گرفت، اما تلاش فعالان بخش خصوصی، تشکل‌های حرفه‌ای و مدیریت مجموعه وزارت میراث‌فرهنگی موجب شد چرخه گردشگری کشور متوقف نشود.

گردشگری، فراتر از یک صنعت اقتصادی

وی با اشاره به رویکرد وزارت میراث‌فرهنگی برای ارتقای جایگاه گردشگری در نظام حکمرانی افزود: گردشگری تنها یک فعالیت اقتصادی نیست، بلکه با مفاهیمی همچون صلح، امنیت، نشاط، اشتغال و توسعه اقتصادی ارتباط مستقیم دارد و باید جایگاه این بخش در نظام سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری کشور ارتقا پیدا کند.

تأکید بر سرمایه‌گذاری پایدار

معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی با اشاره به سیاست‌های حمایتی دولت از سرمایه‌گذاران گفت: در حوزه تسهیلات بانکی، روند حمایت از سرمایه‌گذاری گردشگری متوقف نشده است و سرمایه‌گذاران می‌توانند برای ایجاد تأسیسات گردشگری از ظرفیت اوراق سپرده بانکی استفاده کنند. محسنی‌بندپی همچنین از اختصاص حدود ۱۲.۳ همت با نرخ بهره چهار درصد برای حوزه بوم‌گردی و صنایع‌دستی خبر داد و افزود: تلاش شده است با اصلاح برخی مقررات و رفع موانع، شرایط برای استمرار فعالیت و سرمایه‌گذاری در این حوزه‌ها فراهم شود.

وی با تأکید بر اهمیت سرمایه‌گذاری در گردشگری گفت: شعار وزارت میراث‌فرهنگی این است که «سرمایه‌گذاری امر مقدسی است» و سرمایه‌گذار باید مورد احترام و حمایت همه ارکان وزارتخانه قرار گیرد.

معاون گردشگری وزیر میراث‌فرهنگی با اشاره به عملکرد دولت چهاردهم در حوزه گردشگری اظهار کرد: در دو سال فعالیت دولت، ۱۴۷۱ پروژه با سرمایه‌گذاری حدود ۳۰۰ همت به بهره‌برداری رسیده است. همچنین از تداوم اجرای پروژه‌های جدید گردشگری خبر داد و گفت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی با وجود شرایط اقتصادی و دشواری‌های موجود همچنان در حال ساخت هتل‌ها و سایر تأسیسات گردشگری هستند.

جذب گردشگران با روایت‌گری صحیح

سیدمحمدحسین حجازی مدیرعامل منطقه فرهنگی و گردشگری عباس‌آباد نیز با اشاره به چالش‌های موجود در صنعت گردشگری گفت: گردشگری ظرفیت یک ملت برای حفظ امید، پایداری اقتصادی و معرفی هویت تاریخی و فرهنگی خود به جهان است. وی تأکید کرد که گردشگری و رسانه دو ظرفیت مکمل برای معرفی واقعیت‌های فرهنگی و اجتماعی کشور به جهان هستند.

حجازی با اشاره به جنگ روایت‌ها در دنیای مدرن افزود: این تجربه نشان داد که ابزارهای خلاقانه رسانه‌ای می‌توانند در مدت کوتاهی به محتوایی فراگیر تبدیل شوند و در روایت‌سازی درباره ایران نقش داشته باشند. او همچنین تأکید کرد که کاهش موانع سرمایه‌گذاری، حمایت از فعالان بخش خصوصی و ایجاد اطمینان برای سرمایه‌گذاران از ضروریات جدی صنعت گردشگری است.

منبع: tejaratnews.com

چرا این خبر مهم است؟

این خبر نشان‌دهنده تلاش‌های مستمر فعالان صنعت گردشگری در ایران برای حفظ و ارتقای این بخش در شرایط جنگی و اقتصادی دشوار است. اهمیت گردشگری به عنوان یک عامل کلیدی در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور، نیاز به توجه و حمایت بیشتری از سوی دولت را نمایان می‌کند.

پیشینه

صنعت گردشگری در ایران با چالش‌های متعددی روبرو است، اما با وجود این چالش‌ها، اقدامات دولت و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی به حفظ و گسترش این صنعت کمک کرده است. همچنین، گردشگری به عنوان یک بخش مهم اقتصادی، نیاز به توجه و سرمایه‌گذاری پایدار دارد.

اعداد مهم

– ۱۵ میلیون گردشگر هدف‌گذاری شده
– ۱۲.۳ همت اختصاص یافته برای بوم‌گردی و صنایع‌دستی
– ۱۴۷۱ پروژه با سرمایه‌گذاری حدود ۳۰۰ همت به بهره‌برداری رسیده

اشتراک‌گذاری WhatsApp Telegram X Facebook