محمد اسلامی: بومی‌سازی تجهیزات هسته‌ای با استانداردهای روز
گزارش اختصاصی

محمد اسلامی: بومی‌سازی تجهیزات هسته‌ای با استانداردهای روز

۳ دقیقه ۸

منبع تصویر: mehrnews.com

توسعه فناوری هسته‌ای؛ نشانه‌ای از اراده ملی

محمد اسلامی در آیین گرامیداشت روز ملی استاندارد از بومی‌سازی تجهیزات حساس صنایع راهبردی خبر داد و بر ظرفیت‌های علمی کشور تأکید کرد.

خلاصهٔ خبر

  • توسعه فناوری هسته‌ای؛ نشانه‌ای از اراده ملی
  • این خبر نشان‌دهنده عزم و اراده ایران برای بومی‌سازی فناوری‌های هسته‌ای و دستیابی به استانداردهای روز است.
  • میانگین سنی همکاران در حوزه‌های علمی و فناوری حدود ۳۵ سال است

محمد اسلامی امروز سه‌شنبه در آیین گرامیداشت روز ملی استاندارد با تأکید بر ظرفیت‌های علمی، فکری و مدیریتی کشور، بار دیگر بر حقایق علمی و فناوری ایران تأکید کرد. او تصریح کرد: ملت ایران شایسته دستیابی به جایگاه نخست علم و فناوری است و در طول تاریخ، علم و فناوری از ایران برخاسته است.

حمایت از استعدادها و فرایندها

اسلامی در ادامه گفت: وظیفه مدیریت، فراهم‌سازی زمینه، تسهیل‌گری، حمایت، هدایت و پشتیبانی برای شکوفایی استعدادها و فرایندهاست. هدف از این اقدامات، شکوفایی انسان و ظرفیت‌های موجود و استفاده از نتایج آن در خدمت ملت ایران است.

وی با اشاره به جایگاه ایران در علوم و فنون هسته‌ای تأکید کرد که کشور هم‌پای کشورهای توسعه‌یافته در این زمینه قرار دارد. این مقام مسئول همچنین تصریح کرد: واقعیت توان علمی کشور را هیچ‌کس نمی‌تواند تغییر دهد و اگر موضوع بمب هسته‌ای را مطرح نکنند، حرف دیگری برای گفتن ندارند.

حملات به زیرساخت‌ها و بومی‌سازی تجهیزات

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به حملات صورت‌گرفته به زیرساخت‌های کشور، تاکید کرد که تمامی صنایعی که بمباران شدند، از جمله نقاط حساس صنایع، تحت تأثیر این حملات قرار گرفتند. او اظهار داشت: تمام نقاطی که هدف قرار داده شدند، فرایندهایی را کنترل می‌کنند که ابزار دقیق هسته‌ای دارند.

اسلامی ادامه داد: این تجهیزات و محصولات نه به ایران می‌دهند و نه تعمیر می‌کنند. سازمان انرژی اتمی همه این تجهیزات را با استانداردهای روز، بومی‌سازی و تولید کرده و در اختیار صنایع قرار داده است. این اقدام نه‌تنها به خودکفایی کشور کمک می‌کند بلکه نشان‌دهنده اراده و توانمندی ایرانیان است.

وی با تأکید بر اینکه فناوری هسته‌ای و دستاوردهای آن متعلق به مردم ایران است، گفت: این فناوری به عنوان فناوری زندگی، اقتدار و پیشرفت شناخته می‌شود و جوانان برومند کشور با تلاش علمی خود در مسیر توسعه آن گام برمی‌دارند.

فرصت‌های جوانان و ضرورت استمرار توسعه

معاون رئیس‌جمهور همچنین به میانگین سنی همکارانی که در حوزه‌های علمی و فناوری به این دستاوردها دست پیدا کرده‌اند اشاره کرد و گفت: میانگین سنی این افراد حدود ۳۵ سال است که نشان‌دهنده ظرفیت جوانان کشور و فرصت ارزشمندی برای مشارکت آنان در پیشرفت علمی است.

اسلامی با تأکید بر ضرورت استمرار توسعه فناوری‌ها خاطرنشان کرد: دستاوردهای علمی و فناورانه باید با تکیه بر ساختارها و سازوکارهای مناسب، به‌صورت مستمر به‌روز شوند و مسیر پیشرفت را ادامه دهند. او استاندارد و کیفیت را از ارکان اساسی فعالیت‌های سازمان انرژی اتمی دانست و تأکید کرد که بدون استاندارد هرگز نمی‌توان به جایگاه مطلوب رسید.

در پایان، اسلامی بر ضرورت ارتقای کیفیت، توسعه استانداردها و بهره‌گیری از ظرفیت علمی و فناورانه کشور تأکید کرد و این رویکرد را زمینه‌ساز تقویت توان صنعتی و تداوم پیشرفت ایران در مرزهای دانش دانست.

منبع: mehrnews.com

چرا این خبر مهم است؟

این خبر نشان‌دهنده عزم و اراده ایران برای بومی‌سازی فناوری‌های هسته‌ای و دستیابی به استانداردهای روز است. تأکید بر شکوفایی استعدادها و توانمندی‌های جوانان در این حوزه، پیام مهمی برای آینده علمی و فناوری کشور دارد.

پیشینه

ایران در سال‌های اخیر با چالش‌های زیادی در حوزه فناوری هسته‌ای مواجه بوده است. با این حال، تلاش برای بومی‌سازی تجهیزات و استفاده از ظرفیت‌های داخلی، راهی برای خودکفایی و توسعه در این زمینه محسوب می‌شود.

اعداد مهم

– میانگین سنی همکاران در حوزه‌های علمی و فناوری حدود ۳۵ سال است

اشتراک‌گذاری WhatsApp Telegram X Facebook