پروازهای زیارتی ایران به نجف از آمریکا مجوز گرفت
گزارش اختصاصی

پروازهای زیارتی ایران به نجف از آمریکا مجوز گرفت

۳ دقیقه ۳

منبع تصویر: bbc.com

احیای پروازهای زیارتی: فرصتی جدید برای ایرانیان در عراق

پروازهای زیارتی ایران به فرودگاه بین‌المللی نجف با مجوز وزارت دارایی آمریکا از سر گرفته می‌شود. این مجوز مختص حمل مسافران ایرانی برای زیارت است.

خلاصهٔ خبر

  • احیای پروازهای زیارتی: فرصتی جدید برای ایرانیان در عراق
  • این خبر نشان‌دهنده تغییرات مهم در سیاست‌های هوانوردی و تحریم‌هاست که می‌تواند تأثیر زیادی بر روابط ایران و عراق داشته باشد.
  • ۱۰ روز کاری برای گزارش‌دهی
  • ۲۷ شرکت هواپیمایی ایرانی تحت تحریم

پروازهای زیارتی ایران به فرودگاه بین‌المللی نجف که به دلیل تحریم‌ها متوقف شده بود، اکنون با مجوز وزارت دارایی ایالات متحده دوباره امکان‌پذیر شده است. این مجوز به شرکت هواپیمایی عراق اجازه می‌دهد که با رعایت محدودیت‌های سختگیرانه به ایران پرواز کند.

شرایط و محدودیت‌های پروازها

بر اساس این مجوز، پروازها باید از فرودگاه بین‌المللی نجف انجام شوند و تنها مجاز به حمل اتباع ایرانی هستند که برای زیارت سفر می‌کنند. همچنین محموله‌ها محدود به بار شخصی مسافران و اقلام ضروری برای ایمنی پرواز است. این مجوز شامل مقادیر عمده پول نقد، محموله‌های نهادهای اطلاعاتی، نظامی یا انتظامی نمی‌شود و افراد وابسته به گروه‌های مسلح همسو با ایران نیز از این پروازها منع شده‌اند.

مدت اعتبار و گزارش‌دهی

این مجوز یک ماه معتبر است و وزارت دارایی آمریکا این اختیار را دارد که هر زمان که بخواهد آن را لغو یا اصلاح کند. شرکت هواپیمایی عراقی موظف است حداکثر ظرف ۱۰ روز کاری پس از پایان اعتبار مجوز، گزارشی به وزارت دارایی آمریکا ارائه دهد که شامل نام و شماره گذرنامه مسافران و مجموع هزینه‌های این شرکت در ایران برای سوخت، تعمیر و نگهداری، و سایر خدمات فرودگاهی باشد.

از طرفی، وزارت ترابری عراق اعلام کرده است که با اخذ این معافیت، پروازهای ایران به فرودگاه بین‌المللی نجف از ماه اکتبر (دو روز دیگر) از سر گرفته می‌شود. یاسر الحجاج، سفیر عراق در ایران، نیز اظهار داشت که دولت عراق در تلاش است تا پروازهای میان عراق و ایران را به حالت عادی برگرداند.

واکنش‌ها به تحریم‌ها

علی زیدی، نخست‌وزیر عراق، در گفتگوهایی با آمریکا خواستار معافیت برخی فرودگاه‌های عراق از تحریم‌های مربوط به شرکت‌های هواپیمایی ایرانی شده است. او این درخواست را با ملاحظات بشردوستانه مطرح کرده و به نیازهای غیرنظامی از جمله سفر برای درمان و تحصیل اشاره کرده است.

در این میان، ابومجاهد العساف، مسئول امنیتی کتائب حزب‌الله، تهدید کرده است که تاسیسات دولتی را که در محاصره مردم ایران هستند، تعطیل خواهد کرد و فعالیت‌های هوانوردی غیرنظامی را زیر نظر خواهد داشت. این تهدیدات نشان‌دهنده تنش‌های فزاینده در منطقه و پیچیدگی‌های ناشی از تحریم‌ها و سیاست‌های بین‌المللی است.

در نهایت، آمریکا به تازگی تحریم‌های جدیدی را علیه ۲۷ شرکت هواپیمایی ایرانی اجرایی کرده که این موضوع باعث نگرانی‌های جدی در صنعت هوانوردی ایران شده است. سازمان هواپیمایی ایران نیز به این تحریم‌ها واکنش نشان داده و شکایتی به سازمان بین‌المللی هوانوردی کشوری (ایکائو) ارائه کرده است.

منبع: bbc.com

چرا این خبر مهم است؟

این خبر نشان‌دهنده تغییرات مهم در سیاست‌های هوانوردی و تحریم‌هاست که می‌تواند تأثیر زیادی بر روابط ایران و عراق داشته باشد. همچنین، امکان سفر زیارتی برای ایرانیان به نجف می‌تواند به بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی در این زمینه کمک کند.

پیشینه

پروازهای زیارتی به نجف به دلیل تحریم‌ها متوقف شده بود و اکنون با دریافت مجوز از وزارت دارایی ایالات متحده، دوباره آغاز خواهد شد. این موضوع در شرایطی رخ می‌دهد که تنش‌های سیاسی و نظامی در منطقه همچنان ادامه دارد.

اعداد مهم

– ۱۰ روز کاری برای گزارش‌دهی
– ۲۷ شرکت هواپیمایی ایرانی تحت تحریم

اشتراک‌گذاری WhatsApp Telegram X Facebook