پوتین دیدگاه‌های ایران را به ترامپ منتقل کرده است
گزارش اختصاصی

پوتین دیدگاه‌های ایران را به ترامپ منتقل کرده است

۳ دقیقه ۱

منبع تصویر: bbc.com

تلاش دیپلماتیک روسیه برای میانجی‌گری در تنش‌های ایران و آمریکا

کرملین اعلام کرد ولادیمیر پوتین دیدگاه‌های ایران را درباره مناقشه‌های منطقه‌ای به دونالد ترامپ اطلاع داده است. این تماس تلفنی در راستای تلاش‌های دیپلماتیک برای حل بحران‌ها صورت گرفته است.

خلاصهٔ خبر

  • تلاش دیپلماتیک روسیه برای میانجی‌گری در تنش‌های ایران و آمریکا
  • این خبر اهمیت دارد زیرا نشان‌دهنده تلاش‌های روسیه برای ایفای نقش میانجی در بحران‌های خاورمیانه و بهبود روابط بین ایران و ایالات متحده است.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در تماس تلفنی اخیر خود با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، به بررسی مسائل مرتبط با ایران و تحولات اوکراین پرداخته است. به گفته دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، بخش عمده این تماس به اوکراین اختصاص داشته، اما دیدگاه‌های ایران نیز در این گفتگو مطرح شده است.

پیام ایران به ترامپ

پسکوف در این باره اعلام کرد که پوتین در هماهنگی با مسعود پزشکیان، رئیس‌مجلس ایران، نظرات تهران را درباره راه‌حل‌های ممکن برای حل مناقشه‌های منطقه‌ای به ترامپ منتقل کرده است. این موضوع نشان‌دهنده تلاش‌های دیپلماتیک روسیه برای ایجاد فضایی مثبت در مذاکرات بین ایران و ایالات متحده است.

ولادیمیر پوتین و مسعود پزشکیان در حاشیه دو نشست مهم کشورهای ساحلی دریای خزر و نشست سران کشورهای مستقل مشترک‌المنافع در ترکمنستان با یکدیگر دیدار کردند. در این دیدار، پوتین به پزشکیان اعلام کرده که روسیه آماده است «همه اقدامات لازم» را برای کمک به پایان جنگ ایران انجام دهد. این اظهارات نشان‌دهنده یک رویکرد فعال از سوی روسیه در بحران‌های خاورمیانه است.

گفتگوهای دیپلماتیک و پیشنهادات روسی

یوری اوشاکوف، دستیار رئیس‌جمهور روسیه، در ادامه این گفتگوها بر اهمیت ادامه مذاکرات بین آمریکا و ایران تأکید کرده و از نقش قطر به عنوان میانجی در این فرآیند استقبال کرده است. او همچنین اشاره کرده که پیشنهاد روسیه برای انتقال اورانیوم با غنای بالا از ایران به روسیه همچنان روی میز باقی مانده است.

در عین حال، مقامات ایرانی بارها اعلام کرده‌اند که طرح هفت‌گانه‌ای برای مذاکره با ایالات متحده از سوی مراجع عالی نظام ابلاغ شده و هیچ تغییری در این شروط قابل قبول نیست. سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس در این زمینه اظهار داشت که با توجه به سوابق آمریکا، باید این شروط به طور کامل محقق شوند زیرا این کشور به دیپلماسی پشت کرده و قابل اعتماد نیست.

حسن قشقاوی، دیگر مقام ایرانی، در این راستا بیان کرد که پاسخ آمریکا به پیشنهاد هفت روزه ایران این بود که تهران ابتدا باید تنگه هرمز را باز کند و سپس شروط هفت‌گانه به تدریج به مرحله اجرا درآید. این رویکرد نشان می‌دهد که مذاکرات بین دو کشور با چالش‌های جدی مواجه است و نیازمند دقت و حسن نیت هر دو طرف است.

در نهایت، این تحولات در حالی رخ می‌دهد که انتظار می‌رود ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ در اجلاس اپک در چین در ماه نوامبر دیدار حضوری داشته باشند، هرچند در تماس تلفنی اخیر به این موضوع اشاره نشده است. این اجلاس می‌تواند فرصتی برای گفت‌وگوهای بیشتر و شاید راه‌حلی برای تنش‌های موجود در روابط بین ایران و آمریکا باشد.

منبع: bbc.com

چرا این خبر مهم است؟

این خبر اهمیت دارد زیرا نشان‌دهنده تلاش‌های روسیه برای ایفای نقش میانجی در بحران‌های خاورمیانه و بهبود روابط بین ایران و ایالات متحده است. همچنین، این تماس تلفنی می‌تواند تأثیرات زیادی بر مذاکرات آینده و وضعیت امنیتی منطقه داشته باشد.

پیشینه

روابط ایران و آمریکا همواره با تنش‌هایی همراه بوده و هر دو کشور شرایط خاص خود را در مذاکرات دارند. روسیه به عنوان یک بازیگر کلیدی در این معادله، سعی دارد با انتقال نظرات ایران به ترامپ، فضایی مثبت برای گفتگو ایجاد کند.

اشتراک‌گذاری WhatsApp Telegram X Facebook