کاهش دما در تهران و آغاز بارش‌ها در کشور
گزارش اختصاصی

کاهش دما در تهران و آغاز بارش‌ها در کشور

۲ دقیقه ۲

تصویر: تولید هوش مصنوعی

تغییرات جوی در تهران؛ از کاهش دما تا بارش‌های پراکنده

صادق ضیاییان از کاهش دما در نوار شمالی کشور و آغاز بارندگی‌ها در تهران خبر داد. تغییرات دما در روزهای آینده در استان‌های مختلف ادامه خواهد یافت.

خلاصهٔ خبر

  • تغییرات جوی در تهران؛ از کاهش دما تا بارش‌های پراکنده
  • این خبر به دلیل تأثیرات آن بر زندگی روزمره مردم و کشاورزی اهمیت دارد.

کاهش دما در نوار شمالی کشور و استان تهران به‌زودی آغاز خواهد شد. صادق ضیاییان، رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی، در تازه‌ترین اظهارات خود از پیش‌بینی‌های جوی برای روزهای آتی خبر داد.

کاهش دما و بارش‌های پیش‌رو

ضیاییان اعلام کرد که طی روزهای آینده، کاهش دما در نوار شمالی کشور و برخی استان‌های مرکزی پیش‌بینی می‌شود. به‌ویژه در استان تهران که فردا با کاهش دما مواجه خواهد شد. بیشترین کاهش دما در استان‌های خراسان شمالی، گلستان و خراسان رضوی رخ خواهد داد.

وی همچنین افزود که روز دوشنبه، تداوم کاهش دما در استان‌های تهران، قم، مرکزی و سمنان و همچنین نیمه شرقی کشور مشاهده خواهد شد. در این میان، استان‌های خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، کرمان و یزد نیز کاهش دما را تجربه خواهند کرد. در مقابل، در شمال‌غرب کشور برای روز دوشنبه، افزایش دما پیش‌بینی شده است.

بارش‌ها از اواخر مهرماه آغاز می‌شود

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی در ادامه درباره آغاز بارندگی‌ها در تهران تصریح کرد که در روزهای اخیر بارندگی‌هایی در تهران و برخی مناطق ساحلی آغاز شده است. اما شدت و گستره بارش‌ها در مناطق مختلف کشور متفاوت خواهد بود و نمی‌توان گفت که آغاز بارش در یک منطقه به‌معنای بارندگی مستمر در سراسر کشور خواهد بود.

ضیاییان در خصوص پدیده ال‌نینو نیز توضیح داد که این پدیده به‌صورت مستقیم وارد ایران نمی‌شود و فقط می‌تواند اثرات غیرمستقیمی بر شرایط جوی کشور داشته باشد. به گفته وی، این پدیده اقلیمی در اقیانوس آرام و نواحی استوایی رخ می‌دهد و تنها می‌تواند تغییراتی در الگوهای جوی ایجاد کند.

وی همچنین اشاره کرد که یکی از آثار غیرمستقیم ال‌نینو می‌تواند افزایش میانگین بارش پاییزی در ایران باشد. بر اساس پیش‌بینی‌ها، این افزایش بارش عمدتاً از اواخر مهرماه تا اوایل آذرماه رخ خواهد داد و انتظار می‌رود بیشترین میزان بارش در آبان‌ماه باشد.

ضیاییان در پایان تأکید کرد که افزایش بارش نسبت به میانگین بلندمدت به معنای بارندگی قابل‌توجه در تمام مناطق کشور نیست و باید این افزایش را با در نظر گرفتن شرایط اقلیمی و میانگین بارش هر منطقه تفسیر کرد.

منبع: donya-e-eqtesad.com

چرا این خبر مهم است؟

این خبر به دلیل تأثیرات آن بر زندگی روزمره مردم و کشاورزی اهمیت دارد. کاهش دما و بارش‌ها می‌تواند بر فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی جامعه تأثیرگذار باشد. همچنین، پیش‌بینی‌های جوی به شهروندان کمک می‌کند تا خود را برای شرایط جوی آماده کنند.

پیشینه

تغییرات جوی به‌ویژه در فصول مختلف سال همواره موضوعی مهم برای سازمان‌های هواشناسی و مردم بوده است. در این راستا، پیش‌بینی‌های دقیق می‌تواند به کاهش خسارات و بهبود مدیریت منابع آب کمک کند.

اشتراک‌گذاری WhatsApp Telegram X Facebook