عباس علی‌آبادی: هیچ برنامه‌ای برای افزایش قیمت برق نداریم
گزارش اختصاصی

عباس علی‌آبادی: هیچ برنامه‌ای برای افزایش قیمت برق نداریم

۳ دقیقه ۱

منبع تصویر: mehrnews.com

تضمین پایداری برق در زمستان با همکاری مردم

عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو، در جدیدترین اظهارات خود اعلام کرد که برنامه‌ای برای افزایش عمومی قیمت برق وجود ندارد. او همچنین به وضعیت پایدار تولید برق و نیاز به مدیریت مصرف در فصل زمستان اشاره کرد.

خلاصهٔ خبر

  • تضمین پایداری برق در زمستان با همکاری مردم
  • این خبر نشان‌دهنده وضعیت پایدار شبکه برق در آستانه زمستان است و تأکید بر همکاری مردم برای مدیریت مصرف انرژی دارد.
  • ۱۰۵ هزار مگاوات ظرفیت برای تولید برق

عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو، در حاشیه مجلس ترحیم خواهر وزیر خارجه، در جمع خبرنگاران در خصوص آخرین وضعیت تراز تولید و مصرف برق کشور، از عدم ناترازی برق در شبکه سراسری خبر داد و گفت که وضعیت فعلی پایدار است. او در این زمینه از همکاری مردم نیز قدردانی کرد.

پایداری شبکه برق در آستانه زمستان

علی‌آبادی با اشاره به شرایط شبکه سراسری در آستانه فصل سرما، به متغیرهایی همچون میزان برودت هوا و الگوی مصرف مشترکان اشاره کرد و افزود: "اگر مردم مانند گذشته در مصرف گاز و برق مدیریت لازم را داشته باشند، زمستان امسال را نیز با موفقیت و بدون چالش پشت سر خواهیم گذاشت."

آمادگی ناوگان تولید برق

وزیر نیرو در ادامه به وضعیت آمادگی ناوگان تولید برق کشور اشاره کرد و گفت: "نیروگاه‌های کشور در آمادگی کامل بسر می‌برند و تعمیرات اساسی اکثر واحدهایی که باید اورهال می‌شدند، انجام گرفته است." او همچنین به ظرفیت نامی و اسمی نیروگاهی کشور اشاره کرد و گفت که در حال حاضر نزدیک به ۱۰۵ هزار مگاوات ظرفیت برای تولید برق در دسترس داریم.

وی با بیان اینکه پدیده افت توان نیروگاه‌ها به دلیل کاهش دما در زمستان بسیار کمتر از تابستان است، خاطرنشان کرد: "راندمان حرارتی شرایط بهتری دارد." علی‌آبادی در ادامه به وضعیت سایر منابع تولید برق نیز اشاره کرد و گفت: "بخشی از ظرفیت تولید ما متکی به نیروگاه‌های تجدیدپذیر و خورشیدی است، اما با فرارسیدن زمستان به دلیل افزایش پوشش ابری و کوتاهی روزها، کاهش تولید آنها امری طبیعی است."

لزوم تقویت ذخایر آب سدها

وزیر نیرو با تأکید بر لزوم تقویت ذخایر سدها گفت: "امیدواریم ذخایر آب مناسبی پشت سدهای نیروگاهی داشته باشیم تا بتوانیم از ظرفیت نیروگاه‌های برق‌آبی نهایت استفاده را ببریم." او همچنین به بارش‌ها و تأثیر آن بر ذخایر آب سدها اشاره کرد و گفت: "بارش‌ها باید در بالادست و پشت حوضه‌های آبریز سدها رخ دهد، زیرا بخش اعظم بارش‌های پایین‌دست برای سایر مصارف به کار گرفته می‌شود."

علی‌آبادی در پاسخ به پرسشی درباره احتمال تغییر تعرفه برق تأکید کرد: "اکنون برنامه‌ای برای گرانی و افزایش عمومی قیمت برق در دستور کار نیست؛ اما برای اقشار پرمصرف و مشترکانی که فراتر از الگو مصرف می‌کنند، نظام جریمه‌ای برقرار است." او هدف این جرایم را بازدارندگی و دفاع از حقوق اقشار ضعیف و مشترکان کم‌مصرف جامعه عنوان کرد.

منبع: mehrnews.com

چرا این خبر مهم است؟

این خبر نشان‌دهنده وضعیت پایدار شبکه برق در آستانه زمستان است و تأکید بر همکاری مردم برای مدیریت مصرف انرژی دارد. همچنین، وزیر نیرو به عدم برنامه‌ریزی برای افزایش قیمت برق اشاره کرده که می‌تواند به آرامش خاطر مشترکان کمک کند.

پیشینه

در سال‌های اخیر، مدیریت مصرف برق و بهینه‌سازی شبکه برق از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شده است. با نزدیک شدن به فصل سرما، توجه به آمادگی ناوگان تولید برق و ذخایر آب سدها برای تأمین نیازهای انرژی کشور بسیار حیاتی است.

اعداد مهم

– ۱۰۵ هزار مگاوات ظرفیت برای تولید برق

اشتراک‌گذاری WhatsApp Telegram X Facebook