مجید آنجفی: ایران یازدهمین کشور تولیدکننده جو در جهان است
گزارش اختصاصی

مجید آنجفی: ایران یازدهمین کشور تولیدکننده جو در جهان است

۳ دقیقه ۲

منبع تصویر: tejaratnews.com

ایران در مسیر خودکفایی جو و گندم

مجید آنجفی، معاون امور زراعت وزارت جهاد، از کاهش واردات جو و رونق تولید در کشور خبر داد. برنامه‌های جدید برای افزایش کیفیت محصولات زراعی در دست اجراست.

خلاصهٔ خبر

  • ایران در مسیر خودکفایی جو و گندم
  • این خبر نشان‌دهنده پیشرفت‌های قابل توجه ایران در تولید جو و گندم است که می‌تواند به کاهش وابستگی به واردات کمک کند.
  • ۱۶۹ رقم مختلف گندم معرفی شده
  • متوسط وضعیت پروتئین گندم به بالای ۱۳ درصد رسیده

مجید آنجفی، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی، در یک نشست خبری مهم اعلام کرد که ایران به عنوان یازدهمین کشور تولیدکننده جو در جهان شناخته می‌شود. این خبر در شرایطی منتشر می‌شود که واردات جو در شش ماهه اول سال جاری به طور چشمگیری کاهش یافته است. آنجفی این دستاورد را حاصل تلاش‌های مستمر و همکاری‌های موثر در حوزه تولید بذر می‌داند.

تلاش‌های بخش خصوصی در تولید بذر

معاون وزیر جهاد با اشاره به ورود بخش خصوصی به چرخه تولید بذر کشور، ابراز امیدواری کرد که سهم این بخش در تولید محصولات زراعی افزایش یابد. او گفت: "ورود بخش خصوصی به این حوزه، یک اتفاق مبارک است که می‌تواند به رونق تولید و بهبود کیفیت محصولات کمک کند."

علاوه بر این، آنجفی به دستاوردهای قابل توجه در معرفی ارقام جدید گندم اشاره کرد و گفت: "اکنون ۱۶۹ رقم مختلف گندم برای اقلیم‌های مختلف کشور معرفی شده که شامل ارقام مقاوم به شوری و متحمل به خشکی می‌شود." این ارقام جدید با هدف افزایش بازدهی و کیفیت محصولات زراعی طراحی شده‌اند.

کیفیت گندم و جو در حال افزایش است

معاون امور زراعت همچنین اعلام کرد که در سال زراعی گذشته، کیفیت گندم تولیدی در کشور به طور قابل توجهی افزایش یافته است. به گفته او: "متوسط وضعیت پروتئین گندم تولیدی کشور به بالای ۱۳ درصد رسیده و میزان گلوتن مرطوب نیز روند رو به رشدی داشته است." این امر نشان‌دهنده تلاش‌های مستمر برای بهبود کیفیت محصولات کشاورزی است.

به منظور ارتقای کیفیت محصولات، آنجفی تأکید کرد که برنامه‌های فنی و دستورالعمل‌های لازم برای تولید محصولات پاییزه به استان‌ها ابلاغ شده است. این برنامه‌ها با همکاری موسسات تحقیقاتی تهیه شده و به دنبال ایجاد تغییرات مثبت در کیفیت و بازدهی محصولات زراعی است.

به طور کلی، سیاست‌های جدید وزارت جهاد کشاورزی در راستای افزایش تولید و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی می‌تواند به عنوان یک گام مثبت در راستای خودکفایی کشور در زمینه تولید جو و دیگر محصولات زراعی تلقی شود. این تحولات در حالی رخ می‌دهد که کشور در تلاش است تا وابستگی خود به واردات را کاهش دهد و به سمت تولید پایدار حرکت کند.

منبع: tejaratnews.com

چرا این خبر مهم است؟

این خبر نشان‌دهنده پیشرفت‌های قابل توجه ایران در تولید جو و گندم است که می‌تواند به کاهش وابستگی به واردات کمک کند. همچنین، ورود بخش خصوصی به چرخه تولید بذر می‌تواند به بهبود کیفیت و افزایش تنوع محصولات زراعی منجر شود.

پیشینه

ایران به عنوان یازدهمین کشور تولیدکننده جو در جهان شناخته می‌شود و این موفقیت در شرایطی حاصل شده که واردات جو کاهش یافته است. تلاش‌های وزارت جهاد کشاورزی در جهت بهبود کیفیت محصولات و معرفی ارقام جدید گندم نیز قابل توجه است.

اعداد مهم

– ۱۶۹ رقم مختلف گندم معرفی شده
– متوسط وضعیت پروتئین گندم به بالای ۱۳ درصد رسیده

اشتراک‌گذاری WhatsApp Telegram X Facebook