ولادیمیر پوتین تهدید به حمله به ناتو را رد کرد
گزارش اختصاصی

ولادیمیر پوتین تهدید به حمله به ناتو را رد کرد

۳ دقیقه ۰

منبع تصویر: bbc.com

پوتین: هیچ برنامه‌ای برای حمله به ناتو نداریم، اما نگرانی‌ها همچنان پابرجاست

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، هرگونه برنامه برای حمله به ناتو را رد کرده و در عین حال هشدار داده که در صورت حمله ناتو، از تمام سلاح‌های خود استفاده خواهد کرد.

خلاصهٔ خبر

  • پوتین: هیچ برنامه‌ای برای حمله به ناتو نداریم، اما نگرانی‌ها همچنان پابرجاست
  • این خبر به دلیل افزایش تنش‌ها میان روسیه و ناتو اهمیت دارد.
  • ۲۰۲۶
  • ۲۰۲۹

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در نشست سالانه والدای با کارشناسان سیاست خارجی در نزدیکی مسکو، هرگونه برنامه برای حمله به ناتو را به شدت انکار کرد. او گفت: «روسیه قصد حمله به هیچ‌کس را ندارد؛ نه در ۲۰۲۹، نه در ۲۰۳۰ و نه در ۲۰۵۰». این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که نگرانی‌ها درباره احتمال اقدام تهاجمی روسیه به کشورهای عضو ناتو به طور فزاینده‌ای در حال افزایش است.

نگرانی‌های امنیتی در اروپا

در ۵ اکتبر ۲۰۲۶، فایننشال تایمز گزارشی منتشر کرد که نشان می‌دهد استونی به دلیل نگرانی از احتمال اقدام تهاجمی مسکو، نیروهای خود را به مرز روسیه نزدیک‌تر می‌کند. همچنین سرویس اطلاعات دفاعی دانمارک در ۲۴ سپتامبر ۲۰۲۶ درباره «خطر اندک اما رو به افزایشی» هشدار داد که روسیه ممکن است در ماه‌های آینده شمار محدودی نیرو به یکی از کشورهای همسایه ناتو وارد کند. لهستان و جمهوری چک نیز از احتمال ورود نیروهای روسیه به خاک یکی از اعضای ناتو یا حمله هوایی به آن ابراز نگرانی کرده‌اند.

تهدیدات و واکنش‌های روسیه

مقام‌های مسکو در این خصوص به شدت نگران هستند و روسیه را قربانی گسترش ناتو معرفی کرده‌اند. ولادیمیر پوتین در ادامه اظهاراتش، اروپا را متهم کرد که در شرایط «وخامت اوضاع اقتصادی و سیاسی»، با دامن زدن به ترس از تشدید تنش میان روسیه و ناتو، می‌کوشد توجه‌ها را از مشکلات داخلی منحرف کند.

او همچنین هشدار داد که در صورت حمله ناتو، روسیه از «همه سلاح‌های در اختیار خود» استفاده خواهد کرد. این اظهارات به‌وضوح نشان‌دهنده‌ی نگرانی‌های روسیه از تحرکات ناتو در نزدیکی مرزهای خود، به ویژه در دریای بالتیک است. مقام‌های روسی همچون دمیتری پسکوف و سرگی لاوروف نیز به تکرار مواضع مشابه پرداخته و گزارش‌ها درباره احتمال ورود نیروهای روسیه به کشورهای ناتو را «داستانی برای ترساندن» توصیف کردند.

در همین راستا، بلاروس، متحد روسیه، نیز در ماه‌های اخیر رزمایش‌هایی را در نزدیکی مرزهای خود با لیتوانی و لهستان برگزار کرده است. این رزمایش‌ها در نزدیکی گذرگاه سووالکی که بلاروس را از کالینینگراد جدا می‌کند، به وقوع پیوسته و نشان‌دهنده‌ی تحرکات نظامی روسیه و متحدانش در این منطقه است.

تحلیلگران مسائل روسیه بر این باورند که احتمال درگیری مستقیم با ناتو، به ویژه در منطقه بالتیک، هر روز بیشتر می‌شود. ولادیمیر پاستوخوف، تحلیلگر سیاسی، در سپتامبر ۲۰۲۶ گفت که دیدگاهش در شش ماه گذشته تغییر کرده و اکنون حمله به کشورهای حوزه بالتیک را «کاملا محتمل» می‌داند. این در حالی است که برخی دیگر از تحلیلگران، از جمله روسلان لویف، حمله تمام‌عیار روسیه به ناتو را در سال‌های آینده بعید می‌دانند.

با توجه به تحولات و تحرکات نظامی اخیر، بررسی سناریوهای مختلف درباره احتمال عملیات محدودتر روسیه در کشورهای حوزه بالتیک نیز در دستور کار قرار گرفته است. برخی کارشناسان معتقدند که چنین عملیاتی می‌تواند هدفش آزمودن واکنش ناتو باشد و ممکن است به تضعیف انسجام این ائتلاف بینجامد.

در نهایت، با وجود اظهارات پوتین و مقام‌های روس، پرسش‌های زیادی درباره نیت واقعی مسکو و پیامدهای احتمالی این تحرکات در سطح بین‌المللی وجود دارد. آیا روسیه در پی آزمودن عزم ناتو است یا ممکن است در آینده‌ای نزدیک تحرکات نظامی بیشتری از خود نشان دهد؟

منبع: bbc.com

چرا این خبر مهم است؟

این خبر به دلیل افزایش تنش‌ها میان روسیه و ناتو اهمیت دارد. اظهارات پوتین در شرایطی مطرح می‌شود که نگرانی‌ها درباره احتمال اقدام تهاجمی روسیه به کشورهای عضو ناتو در حال افزایش است. این موضوع می‌تواند تأثیرات جدی بر امنیت اروپا و روابط بین‌المللی داشته باشد.

پیشینه

روسیه و ناتو در سال‌های اخیر با افزایش تنش‌ها و تحرکات نظامی در نزدیکی مرزهای یکدیگر مواجه بوده‌اند. اظهارات مقامات روسی و تحرکات نظامی بلاروس در نزدیکی مرزهای ناتو، نگرانی‌ها را بیشتر کرده است. تحلیلگران نیز به بررسی سناریوهای مختلف درباره احتمال درگیری‌های محدودتر پرداخته‌اند.

اعداد مهم

– ۲۰۲۶
– ۲۰۲۹
– ۲۰۳۰
– ۲۰۵۰

اشتراک‌گذاری WhatsApp Telegram X Facebook