نوسازی ناوگان فرسوده با همکاری ایدرو و بخش خصوصی
گزارش اختصاصی

نوسازی ناوگان فرسوده با همکاری ایدرو و بخش خصوصی

۳ دقیقه ۳

منبع تصویر: mehrnews.com

نوسازی ناوگان فرسوده؛ کلید صرفه‌جویی و بهبود محیط زیست

نشست اتاق تهران بر ضرورت نوسازی ناوگان فرسوده تأکید کرد و چالش‌های فعالان اقتصادی در این زمینه بررسی شد.

خلاصهٔ خبر

  • نوسازی ناوگان فرسوده؛ کلید صرفه‌جویی و بهبود محیط زیست
  • این خبر نشان‌دهنده تلاش‌های مشترک بین بخش خصوصی و دولتی برای نوسازی ناوگان حمل‌ونقل کشور است که می‌تواند به صرفه‌جویی قابل توجهی در مصرف سوخت و کاهش آلاینده‌ها منجر شود.
  • ۷۰۰ هزار دستگاه خودرو اسقاط
  • ۱۵۰ هزار دستگاه نوسازی

نوسازی ناوگان فرسوده حمل‌ونقل کشور، موضوع اصلی چهل‌وششمین نشست هیئت نمایندگان اتاق تهران بود. در این نشست که با حضور نمایندگان بخش خصوصی و دولتی برگزار شد، بر ضرورت طراحی سازوکار اقتصادی و رقابتی برای مشارکت بخش خصوصی در این طرح تأکید شد. رئیس هیئت عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) اعلام کرد که نوسازی یک میلیون دستگاه خودرو و سه میلیون دستگاه موتورسیکلت فرسوده می‌تواند صرفه‌جویی سه میلیارد لیتر بنزین را به همراه داشته باشد.

چالش‌های موجود در نوسازی ناوگان

در ادامه این نشست، محمدرضا نجفی‌منش، رئیس کمیسیون بهبود محیط کسب‌وکار اتاق تهران، به چالش‌های موجود در حوزه اقتصادی اشاره کرد و گفت مشکلات بنگاه‌های اقتصادی همچنان ادامه دارد. وی به انتقاد از عدم اجرای بند «ت» ماده ۲۷ قانون برنامه هفتم پیشرفت پرداخت و گفت که این موضوع باعث ایجاد موانع جدی در فعالیت‌های اقتصادی شده است. به عقیده او، بی‌توجهی به الزامات قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار و عدم دریافت نظر اتاق‌ها پیش از ابلاغ مقررات جدید، از دیگر مشکلات جدی فعالان اقتصادی است.

مصرف سوخت و تأثیرات اقتصادی

فرشاد مقیمی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیئت عامل ایدرو، در این نشست با اشاره به تعداد بالای وسایل نقلیه فرسوده در کشور، هشدار داد که مصرف سوخت این وسایل به‌تنهایی سه برابر ناترازی بنزین کشور است. مقیمی اعلام کرد که در سه سال گذشته بیش از ۷۰۰ هزار دستگاه خودرو اسقاط و ۱۵۰ هزار دستگاه نوسازی شده است. این اقدامات علاوه بر صرفه‌جویی دو میلیارد لیتر بنزین، باعث کاهش ۱۰ درصدی آلاینده‌ها و بازگشت بیش از ۴۴۰ هزار تن مواد اولیه به چرخه تولید شده است.

مقیمی همچنین به برنامه‌های آینده برای نوسازی ناوگان حمل‌ونقل کشور اشاره کرد و از طراحی بسته‌های نوسازی برای ۳۰ هزار کشنده فرسوده و ۹۶ هزار تاکسی خبر داد. وی افزود که دولت باید نقش هماهنگ‌کننده‌ای در این فرآیند ایفا کند و اجرای طرح باید با مشارکت منابع بخش خصوصی امکان‌پذیر باشد. این در حالی است که نوسازی ۸۶ هزار دستگاه خودرو به ۲۲ هزار میلیارد تومان منابع مالی نیاز دارد و مقیمی از اتاق تهران خواست تا از پیش‌بینی بودجه لازم برای تسریع در این طرح حمایت کند.

پیشنهادات و همکاری‌ها

شینا انصاری، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، نیز در این نشست با اشاره به اسقاط و جایگزینی بیش از ۷۰۰ هزار دستگاه خودروی فرسوده، پیشنهاد همکاری اتاق تهران و وزارت صمت در اجرای فرآیند نوسازی ناوگان را مطرح کرد. او بر ضرورت پیش‌بینی منابع مالی برای این طرح تأکید کرد و خواستار توجه به چالش‌های موجود در این زمینه شد.

به نظر می‌رسد که نوسازی ناوگان فرسوده نه‌تنها می‌تواند به بهبود وضعیت محیط زیست کمک کند بلکه از لحاظ اقتصادی نیز می‌تواند صرفه‌جویی‌های قابل توجهی را به همراه داشته باشد. با این حال، همکاری مستمر و مؤثر میان بخش‌های دولتی و خصوصی، یکی از کلیدهای موفقیت در این عرصه است.

منبع: mehrnews.com

چرا این خبر مهم است؟

این خبر نشان‌دهنده تلاش‌های مشترک بین بخش خصوصی و دولتی برای نوسازی ناوگان حمل‌ونقل کشور است که می‌تواند به صرفه‌جویی قابل توجهی در مصرف سوخت و کاهش آلاینده‌ها منجر شود. همچنین، چالش‌های موجود در این مسیر و نیاز به همکاری مؤثر میان بخش‌ها، اهمیت این موضوع را دوچندان می‌کند.

پیشینه

ناوگان حمل‌ونقل فرسوده یکی از مشکلات اصلی اقتصادی و زیست‌محیطی کشور است. نوسازی این ناوگان به دلیل تأثیرات مستقیم بر مصرف سوخت و آلودگی هوا، در دستور کار دولت و بخش خصوصی قرار دارد و نیاز به طراحی سازوکارهای مناسب اقتصادی دارد.

اعداد مهم

– ۷۰۰ هزار دستگاه خودرو اسقاط
– ۱۵۰ هزار دستگاه نوسازی
– ۱۰ درصد کاهش آلاینده‌ها
– ۴۴۰ هزار تن مواد اولیه به چرخه تولید

اشتراک‌گذاری WhatsApp Telegram X Facebook