معصومه صالحی: جوان‌تر شدن بیماران آلزایمر در ایران نگران‌کننده است
گزارش اختصاصی

معصومه صالحی: جوان‌تر شدن بیماران آلزایمر در ایران نگران‌کننده است

۲ دقیقه ۱

منبع تصویر: donya-e-eqtesad.com

افزایش سن بیماران آلزایمر زنگ خطری برای آینده سلامت جامعه است

معصومه صالحی، رئیس انجمن آلزایمر ایران، از جوان‌تر شدن بیماران آلزایمر و افزایش شیوع این بیماری در کشور خبر داد. پیش‌بینی می‌شود تا سال ۱۴۳۰ بیش از ۳۰ درصد جمعیت ایران سالمند شوند.

خلاصهٔ خبر

  • افزایش سن بیماران آلزایمر زنگ خطری برای آینده سلامت جامعه است
  • افزایش موارد ابتلا به آلزایمر در سنین پایین‌تر می‌تواند نشان‌دهنده تأثیرات منفی اجتماعی و اقتصادی بر سلامت مغز باشد.
  • ۴۰۰ مراجعه‌کننده جدید به انجمن ثبت شده‌اند
  • پیش‌بینی می‌شود تا سال ۱۴۳۰ بیش از ۳۰ درصد جمعیت ایران را سالمندان تشکیل دهند

معصومه صالحی، رئیس انجمن آلزایمر ایران، در یک اظهار نظر نگران‌کننده اعلام کرد که پس از دوران کرونا، شاهد جوان‌تر شدن بیماران مبتلا به آلزایمر هستیم. به گفته وی، موارد ابتلا در افراد ۴۴ تا ۴۵ سال به بالا افزایش یافته که زنگ خطر جدی برای جامعه است.

نگرانی‌ها درباره تأثیرات کرونا بر سلامت مغز

صالحی در ادامه افزود: حدود ۴۰۰ مراجعه‌کننده جدید به انجمن ثبت شده‌اند که اضطراب و استرس ناشی از دوران کرونا و مشکلات مرتبط با آن، تأثیرات منفی بر فعالیت‌های مغزی و سیستم هورمونی آنان گذاشته است. این روند افزایشی نه تنها در ایران، بلکه در سطح جهانی نیز مشاهده می‌شود.

جوانی جمعیت، چالش جدید آلزایمر

رئیس انجمن آلزایمر ایران تأکید کرد که با توجه به روند سالمندی جمعیت کشور، عوامل مختلفی می‌توانند در آینده بر شیوع بیماری تأثیرگذار باشند. پیش‌بینی می‌شود تا سال ۱۴۳۰ بیش از ۳۰ درصد جمعیت ایران را سالمندان تشکیل دهند، در حالی که کاهش نرخ موالید و مشکلات اجتماعی دیگر نیز به این موضوع دامن می‌زند.

صالحی همچنین به اهمیت پیشگیری اشاره کرد و تأکید نمود که سالمندان باید از دوران میانسالی سبک زندگی سالم را اتخاذ کنند تا از بیماری‌های دوران سالمندی مانند بیماری‌های قلبی‌عروقی و دیابت پیشگیری کنند. فقدان فعالیت‌های اجتماعی نیز به عنوان یکی از عوامل خطر برای ابتلا به بیماری‌های مغزی مطرح شد.

نقش دولت و وزارت بهداشت در مدیریت بحران

وی با اشاره به مسئولیت‌های وزارت بهداشت در زمینه بیماری‌های زوال عقل گفت که پیش‌نویس سند ملی دمانس تهیه شده و به دانشگاه‌ها ابلاغ شده، اما هنوز بلاتکلیف مانده است. به تازگی پیگیری این سند در قالب یک برنامه ملی آلزایمر در حال انجام است.

صالحی با اشاره به تفاوت‌های احتمالی میان مناطق مختلف کشور، تأکید کرد که استان‌هایی با جمعیت سالمندتر و مناطقی که با پیامدهای جنگ و استرس مواجه بوده‌اند، ممکن است نرخ بالاتری از ابتلا به این بیماری را تجربه کنند.

در پایان، او با تأکید بر اهمیت آگاهی عمومی گفت: افزایش آگاهی و توجه به توصیه‌های پیشگیرانه می‌تواند به کاهش عوامل خطر و مدیریت بهتر بیماری آلزایمر کمک کند.

منبع: donya-e-eqtesad.com

چرا این خبر مهم است؟

افزایش موارد ابتلا به آلزایمر در سنین پایین‌تر می‌تواند نشان‌دهنده تأثیرات منفی اجتماعی و اقتصادی بر سلامت مغز باشد. این روند نه تنها در ایران بلکه در سطح جهانی نیز مشاهده می‌شود و نیاز به توجه بیشتری از سوی مسئولین و جامعه دارد.

پیشینه

شیوع بیماری آلزایمر در سنین پایین‌تر می‌تواند به عوامل مختلفی از جمله استرس‌های ناشی از دوران کرونا مرتبط باشد. همچنین، سالمندی جمعیت و کاهش نرخ موالید در ایران چالش‌های جدیدی را در زمینه شیوع این بیماری به وجود آورده است.

اعداد مهم

– ۴۰۰ مراجعه‌کننده جدید به انجمن ثبت شده‌اند
– پیش‌بینی می‌شود تا سال ۱۴۳۰ بیش از ۳۰ درصد جمعیت ایران را سالمندان تشکیل دهند

اشتراک‌گذاری WhatsApp Telegram X Facebook