خریدهای کالابرگی مردم؛ لبنیات و خواربار در صدر قرار دارند
گزارش اختصاصی

خریدهای کالابرگی مردم؛ لبنیات و خواربار در صدر قرار دارند

۳ دقیقه ۱

منبع تصویر: donya-e-eqtesad.com

تغییرات در سبد مصرفی خانوارها: لبنیات و خواربار در کانون توجه

تحلیل جدید نشان می‌دهد که ۸۴ درصد خریدهای کالابرگی به لبنیات و خواربار اختصاص دارد. این در حالی است که محصولات پروتئینی سهمی کمتر از ۱۳ درصد دارند.

خلاصهٔ خبر

  • تغییرات در سبد مصرفی خانوارها: لبنیات و خواربار در کانون توجه
  • این خبر نشان‌دهندهٔ تغییرات قابل توجه در الگوی مصرف خانوارها در ایران است.
  • ۸۴ درصد خریدهای کالابرگی به لبنیات و خواربار تعلق دارد.
  • لبنیات با سهم ۴۳ درصدی بزرگ‌ترین گروه کالایی است.

خریدهای کالابرگی در ایران به‌وضوح به سمت اقلام اساسی سوق یافته‌اند؛ جایی که لبنیات و خواربار به‌عنوان دو بازیگر اصلی در سبد مصرفی خانوارها بدرخشیده‌اند. بر اساس داده‌های اخیر، ۸۴ درصد خریدهای انجام‌شده با کالابرگ به این دو گروه تعلق دارد که نشان‌دهندهٔ وابستگی مردم به این اقلام است.

لبنیات؛ قهرمان خریدهای کالابرگی

لبنیات با سهم ۴۳ درصدی، بزرگ‌ترین گروه کالایی در خریدهای کالابرگی محسوب می‌شود. این آمار به‌تنهایی گویای این واقعیت است که مردم به‌طور فزاینده‌ای به خرید محصولات لبنی روی آورده‌اند و آن را به‌عنوان یک نیاز اساسی در نظر می‌گیرند. حالا مشخص شده که لبنیات به‌تنهایی نزدیک به نیمی از کل خریدهای کالابرگی را تشکیل می‌دهد و در مقایسه با سایر گروه‌ها، به‌ویژه محصولات پروتئینی، جایگاه نخست را به‌خود اختصاص داده است.

خواربار؛ در تعقیب لبنیات

در این میان، خواربار با سهم ۴۱ درصدی در رتبه دوم قرار دارد. فاصلهٔ این دو گروه به حدی نزدیک است که می‌توان گفت در واقع دو همتای نزدیک به هم در بازار خریدهای کالابرگی هستند. در مجموع، این دو گروه به‌تنهایی ۸۴ درصد از کل خریدها را در اختیار دارند و به‌نوعی نشان‌دهندهٔ نیازهای اصلی خانوارها به این اقلام هستند.

در مقابل، محصولات پروتئینی تنها ۱۳ درصد از سهم خریدها را به خود اختصاص داده‌اند. این رقم به‌وضوح نشان می‌دهد که مردم در اولویت‌بندی خریدهای خود، محصولات پروتئینی را در مرتبهٔ پایین‌تری نسبت به لبنیات و خواربار قرار داده‌اند. همچنین، گروه «سایر» با سهم ۳ درصدی کوچک‌ترین بخش خریدها را تشکیل می‌دهد که نشان می‌دهد تقاضا برای این اقلام نسبت به دو گروه دیگر بسیار کم‌تر است.

اقلام پرتکرار در خریدهای کالابرگی

تحلیل‌های انجام‌شده نشان می‌دهد اقلامی نظیر شیر، پنیر و روغن از جمله کالاهایی هستند که بیش از سایر اقلام با کالابرگ خریداری شده‌اند. این اطلاعات نمایانگر ترکیب خریدهای اینترنتی ثبت‌شده است؛ هرچند که به‌تنهایی نمی‌توان آن را نمایندهٔ قطعی تمام خریدهای کالابرگی در کشور دانست. اما به‌هرحال، این آمارها می‌تواند نوری بر روی عادات خرید مردم بیفکند و نشان دهد که در شرایط کنونی، کدام اقلام به‌عنوان کالاهای اصلی مصرفی در نظر گرفته می‌شوند.

با توجه به این روند، به‌نظر می‌رسد که سیاست‌های اقتصادی و اجتماعی باید به‌گونه‌ای طراحی شوند که به تقویت و حمایت از تولیدات داخلی در این دو حوزه منجر شوند. همچنین، به نظر می‌رسد که توجه به الگوی مصرف مردم و نیازهای واقعی آن‌ها، می‌تواند به بهبود شرایط اقتصادی و کاهش فشارهای معیشتی کمک کند.

منبع: donya-e-eqtesad.com

چرا این خبر مهم است؟

این خبر نشان‌دهندهٔ تغییرات قابل توجه در الگوی مصرف خانوارها در ایران است. با توجه به سهم بالای لبنیات و خواربار از خریدهای کالابرگی، می‌توان به وابستگی مردم به این اقلام پی برد. این تغییرات می‌تواند تأثیرات گسترده‌ای بر سیاست‌های اقتصادی و اجتماعی کشور داشته باشد.

پیشینه

خریدهای کالابرگی به‌عنوان ابزاری برای تأمین نیازهای اساسی مردم در نظر گرفته می‌شود. در این راستا، لبنیات و خواربار به‌عنوان دو گروه اصلی در سبد مصرفی خانوارها شناخته شده‌اند و این موضوع به‌ویژه در شرایط اقتصادی کنونی اهمیت بیشتری پیدا کرده است.

اعداد مهم

– ۸۴ درصد خریدهای کالابرگی به لبنیات و خواربار تعلق دارد.
– لبنیات با سهم ۴۳ درصدی بزرگ‌ترین گروه کالایی است.
– خواربار با سهم ۴۱ درصدی در رتبه دوم قرار دارد.
– محصولات پروتئینی تنها ۱۳ درصد از سهم خریدها را به خود اختصاص داده‌اند.
– گروه «سایر» با سهم ۳ درصدی کوچک‌ترین بخش خریدها را تشکیل می‌دهد.

اشتراک‌گذاری WhatsApp Telegram X Facebook